Labužnický špíz s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 1061 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 254.3 mg
 - Draslík 994 mg
 - Vláknina 2038.5 mg
 - Vitamín A 2038.5 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži vsypeme do 300 ml vařící osolené vody, necháme přejít varem, promícháme a vaříme těsně pod bodem varu asi 15 minut.
 - 
                                2
Omyté maso a játra spolu se slaninou nakrájíme na stejné tenké plátky, střídavě s lístky šalvěje je napichujeme na špejle.
 - 
                                3
V pánvi na rozehřátém oleji špízy zprudka opečeme, podlijeme 100 ml vody, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Dusíme asi 20 minut pod pokličkou.
 - 
                                4
Špízy upravíme na talíře a obložíme rýží. Podáváme s kečupem nebo jinou pikantní omáčkou.