Rýže s nadívanými malými olihněmi
Suroviny
- 275 g Rýže loupaná
- 25 g Strouhanka
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 600 g Olihně
- 60 ml Olej olivový
- 60 ml Víno bílé
- 60 ml Víno bílé
- 1250 ml Vývar rybí
- 60 ml Protlak rajčatový
- 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 3 stroužek Česnek
- 0.09 polévková lžíce Olej olivový
- 0.2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Rybíz červený
- 2 polévková lžíce Oříšky piniové
- 1 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 770 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1723 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 410.8 mg
- Draslík 1150.9 mg
- Vláknina 10581.2 mg
- Vitamín A 10581.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.8 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mixéru rozmixujeme nahrubo chapadla olihní s cibulí. Na hlubší pánvi rozpálíme olej a usmažíme na něm rybíz a piniové oříšky. Vyjmeme z pánve a dáme do ní cibulovou směs a 5 minut zvolna smažíme, poté vmícháme do piniových oříšků spolu se strouhankou, solí, bylinkami a vejcem.
-
2
Nádivkou plníme dutá tělíčka olihní, která na konci spojíme a prošpikujeme párátkem. Lehce zaprášíme moukou.
-
3
Omáčku si připravíme tak, že na pánvi rozpálíme olej a usmažíme nasekanou cibuli a utřený česnek. Přilijeme víno a 125 ml vody. Zprudka vaříme asi 1 minutu, přidáme rajčata, bobkový list a cukr. Osolíme, opepříme, snížíme teplotu a vaříme 5 minut.
-
4
Do pánve opatrně vložíme nadívané olihně, v jedné vrstvě a zakryté vaříme 20 minut, dokud maso nezměkne.
-
5
Rýži uvaříme s cibulí ve vývaru, smícháme se všemi přísadami, promícháme, nandáme na servírovací tác, poklademe olihněmi a ozdobíme petrželkou.