Krab se zelenou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 830 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 73.8 mg
 - Draslík 899.5 mg
 - Vláknina 7229.5 mg
 - Vitamín A 7229.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži dáme do ohnivzdorné nádoby, zalijeme horkou vodou a necháme 20 minut stát.
 - 
                                2
Do mixéru dáme konzervovaná zelená rajčata (pokud je to možné, použijeme tomatillos) a rozmixujeme dohladka. Polovinu koriandru nasekáme a přidáme spolu s cibulí, čili a česnekem k pyré z rajčat. Promixujeme až bude vše hladké.
 - 
                                3
Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme okapanou rýži a 5 minut smažíme na mírném plameni, dokud se všechen olej nevpije.
 - 
                                4
Vmícháme směs z rajčat, vývar, víno a krabí maso. Zakryjeme a vaříme na mírném plameni asi 20 minut. Osolíme, přendáme do mísy a ozdobíme zbývajícím koriandrem a jarní cibulkou.
 - 
                                5