Jablka zapečená v rýžové kaši
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 790 kcal
 - Sacharidy 120 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 103 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 112 g
 - Cholesterol 178.2 mg
 - Draslík 370.1 mg
 - Vláknina 10350 mg
 - Vitamín A 10350 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 168.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předvařenou rýži propláchneme, vsypeme do vařícího osoleného mléka a povaříme 10 minut. Přiklopíme pokličkou, necháme stát, až se mléko vsákne a rýže bude měkká.
 - 
                                2
Větší část másla, tvaroh, vejce a cukr utřeme do hladka. Přidáme rýžovou kaši, vanilkový cukr, promícháme a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy.
 - 
                                3
Do rýže vmáčkneme celá oloupaná a jádřinců zbavená jablka, naplněná marmeládou. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.