Dušená rýže po indicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 141 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 18 mg
 - Draslík 174.5 mg
 - Vláknina 9605 mg
 - Vitamín A 9605 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli osmahneme na tuku bez míchání do zlatova a vybereme na talířek.
 - 
                                2
Propláchnutou, oschlou rýži vsypeme do zbylého tuku a mícháme asi 5 minut. Zalijeme vroucí vodou, zamícháme, krátce povaříme, přidáme omyté rozinky a podusíme pod pokličkou. Do hotové rýže zlehka vmícháme okapaný hrášek.
 - 
                                3
Rýži podáváme posypanou osmahnutou cibulí a kokosem. Je vhodnou přílohou k pečenému kuřecímu masu.