Kořeněná kokosová rýže s mořským ďasem a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Hrášek
  • 230 g Rýže loupaná
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 380 g Mořský ďas
  • 200 ml Mléko kokosové
  • 0.5 kávová lžička Šafrán
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Chilli paprička sušená
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 23.8 mg
  • Draslík 1070.4 mg
  • Vláknina 16320.8 mg
  • Vitamín A 16320.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V jedné vrstvě rozložíme do zapékací misky kousky mořského ďasa a důkladně pokapeme kořenící pastou, kterou připravíme tak, že nahrubo rozmixujeme citronovou šťávu, olivový olej, listy máty, česnek, šafrán a drcenou čerstvou i sušenou čili papričku. Zapékací misku přikryjeme potravinářskou folií a v lednici necháme 20 minut marinovat.

  • 2

    Potom postupně opékáme kousky ryby v hrnci na silném ohni 3-4 minuty ze všech stran dozlatova a udržujeme je teplé.

  • 3

    Do stejného hrnce přidáme zbylou marinádu a cibuli a na mírném ohni mícháme 5 minut, aby cibule změkla. Potom vmícháme rýži, promícháme, aby se rýže obalila marinádou, přidáme kokosové mléko, rajčata, přiklopíme a 15 minut dusíme. Vmícháme hrášek, sůl, pepř, na rýži rozložíme kousky ryby, přikryjeme alobalem a na velmi slabém ohni zahříváme 5 minut.

  • 4

    Rozdělíme na talíře a nazdobené kolečky citronu a koriandrem servírujeme.

Komentáře k receptu