Lilek s rýžovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 240 g Cibule
  • 300 g Rýže loupaná
  • 6 g Petržel - nať
  • 6 g Kopr čerstvý
  • 10 g Oříšky piniové
  • 6 g Máta
  • 200 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Nové koření mleté
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Lilek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 835 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 810.3 mg
  • Vláknina 26470.2 mg
  • Vitamín A 26470.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Piniové oříšky a drobně krájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou rýži, zalijeme horkou vodou a vaříme přiklopené do úplného vstřebání vody.

  • 2

    Do uvařené rýže přimícháme koření, pokrájené bylinky, sůl a citrónovou šťávu.

  • 3

    Lilky omyjeme, podélně rozkrojíme, vnitřky vydlabeme a posolíme. Půlku lilku naplníme rýží, přiklopíme druhou polovinou. Plněné lilky naskládáme do hrnce, podlijeme vodou, osolíme, osladíme, přilijeme citrónovou šťávu a dáme vařit.

  • 4

    Podáváme vychlazené, zdobené plátky citrónu.

Komentáře k receptu