Krabí rýžový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1612 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 125.6 mg
 - Draslík 1126.9 mg
 - Vláknina 4268.3 mg
 - Vitamín A 4268.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nalijeme do velké pánve 2 lžíce oleje, přisypeme rýži a za častého míchání ji 1-2 minuty smažíme.
 - 
                                2
Přilijeme vařící rybí vývar, zakryjeme pánev pokličkou a dáme ji na 18-20 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
 - 
                                3
V hrnci uvedeme do varu patřičné množství vody s oloupanou a pokrájenou cibulí, bobkovým listem, bílým vínem a snítkou omyté petrželky. Vhodíme do hrnce kraba a vaříme ho 8-10 minut.
 - 
                                4
Kraba vyjmeme, nožem otevřeme krunýř a vybereme zevnitř i z nohou maso.
 - 
                                5
Korál dáme stranou, maso pokrájíme na kousky a dáme do mísy. Omyjeme plátky mořského jazyku, osušíme je a pokrájíme na nudličky. Pokrájíme na kousky uzeného lososa.
 - 
                                6
Omyjeme petrželku a pažitku, jemně pokrájíme na kousky.
 - 
                                7
Nalijeme do jiné mísy citronovou šťávu, přidáme po špetce soli a pepře, 5 lžic oleje a vidličkou vymícháme ze všech ingrediencí zálivku. Přidáme rozdrobený korál z kraba.
 - 
                                8
Rozehřejeme v nepřilnavé pánvi 1 lžíci oleje a osmažíme na něm po obou stranách kusy mořského jazyku, osolíme je a opepříme a přidáme krabí maso. Přidáme též pokrájené maso z uzeného lososa a zalijeme vše polovinou připravené zálivky z oleje a citronové šťávy.
 - 
                                9
Vytáhneme rýži z trouby, vmícháme do ní pomocí dvou vidliček zbývající olej, aby se zrnka nelepila k sobě, přemístíme ji do mísy a necháme zcela vychladnout.
 - 
                                10
Zalijeme ji zbývající zálivkou z oleje a citronové šťávy, přidáme trochu směsi s krabím masem a vše opatrně promícháme.
 - 
                                11
Navrch dáme zbývající směs, rýžový salát posypeme pažitkou a petrželkou a můžeme ho podávat na stůl.