Plněná zelenina po nicesku
Suroviny
- 120 g Cibule
 - 6 g Bazalka
 - 200 g Lilek
 - 200 g Rajčata
 - 40 g Mozzarella
 - 200 g Vepřové maso mleté
 - 250 g Rýže loupaná
 - 30 g Strouhanka
 - 6 g Tymián čerstvý
 - 6 g Petržel kudrnka
 - 24 ml Olej olivový
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Tykev
 - 2 ks Paprika červená
 - 2 ks Paprika zelená
 - 3 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 390 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 166.6 mg
 - Draslík 1341.8 mg
 - Vláknina 18339 mg
 - Vitamín A 18339 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 130.4 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky rozřízneme napůl, vyjmeme jadřince a opláchneme.
 - 
                                2
Tykve pokrájíme na špalíčky cca 6cm dlouhé, vykrojíme dužinu.
 - 
                                3
Lilek naporcujeme na větší kousky, naskládáme na plech a necháme 30 minut péct při 180°C. Upečené lilky necháme vystydnout a poté vyjmeme změklou dužinu, kterou si odložíme stranou.
 - 
                                4
Uvaříme si rýži dle návodu výrobce.
 - 
                                5
Do velkého hrnce si natočíme vodu a necháme přivést k varu. Ve vařící vodě postupně necháme spařit pokrájené tykve a papriky.
 - 
                                6
60g cibule pokrájíme nadrobno a necháme jí osmahnout na rozpáleném oleji (12ml), přisypeme vařenou rýži, rozmačkané rajče, 1/3 tymiánu, 1/2 petržele, sůl a pepř. Takto připravenou směsí naplníme papriky.
 - 
                                7
Zbylou dužinu z lilků osmahneme na 60g cibule a rozpáleném oleji (12ml), přisypeme strouhanku, utřený česnek, zbytek tymiánu, osolíme a opepříme.
 - 
                                8
Vzniklou směsí naplníme pečené lilky. Nádivku překryjeme plátkem mozzarelly.
 - 
                                9
Mleté maso smícháme s vejci, bazalkou a petrželkou. Vzniklou směsí plníme tykve.
 - 
                                10
Naplněnou zeleninu naskládáme na pečící plech, pokapeme olejem a necháme péct 25 minut při 180°C.