Kuřecí milánské rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 925 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 1468 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 190.2 mg
 - Draslík 1042 mg
 - Vláknina 4500 mg
 - Vitamín A 4500 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí maso a cibuli osmahneme na másle.
 - 
                                2
Přidáme rýži, zamícháme a chvíli na pánvi opékáme.
 - 
                                3
Vývar přivedeme k varu a udržujeme horký. Ryži postupně podléváme vývarem a dusíme 10 minut. Přidáme bílé víno, šafrán, sůl a pepř a dobře promícháme. Rizoto dusíme dalších 15 minut, občas promícháme a dle potřeby přilijem další vývar.
 - 
                                4
Rizoto necháme několik minut odpočinout. Těsně před podáváním je podlijeme trochou vývaru a krátce prohřejeme. Rozdělíme na talíře a posypeme hoblinkami parmazánu a poklademe rozpuštěným máslem.