Rizoto s čerstvými dary moře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 1122 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 72.3 mg
 - Draslík 728.7 mg
 - Vláknina 4205.8 mg
 - Vitamín A 4205.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.4 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mušle očistíme, omyjeme a otevřené vyřadíme. Očištěné houby nakrájíme na plátky. Cibuli jemně nasekáme.
 - 
                                2
V pánvi zahřejeme olej, zpěníme v něm cibuli, vložíme houby a krátce podusíme. Přidáme rýži a opékáme, dokud nezesklovatí. Zalijeme vínem a za stálého míchání přivedeme k varu. Postupně přiléváme horký vývar.
 - 
                                3
Přidáme připravené dary moře a vaříme asi 25 minut. Občas zamícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Mušle, které se při vaření neotevřely, odstraníme, mohou být zkažené.
 - 
                                4
Hotové rizoto posypeme petrželkou. Pokrm ihned podáváme.