Rýžová jablka s rozinkami a zázvorem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 679 kcal
- Sacharidy 121 g
- Tuky 23 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 457.6 mg
- Vláknina 11041.5 mg
- Vitamín A 11041.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži se solí uvedeme do varu v hrnci s 500 ml vody a pod pokličkou vaříme 20 minut.
-
2
Jablka omyjeme, seřízneme vršky, dužinu opatrně vydlabeme i s jádřincem.
-
3
Uvařenou rýži smícháme s medem, na kostičky nakrájeným zázvorem, omytými hrozinkami a skořicí.
-
4
Jablka naplníme rýžovou směsí, urovnáme do zapékací formy. Zbylou nádivku uchováme na teplém místě. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 25 minut. Během pečení jablka často potíráme máslem.
-
5
Nádivku rozdělíme na talíře, upravíme na ni pečená jablka a před podáváním dezert posypeme nasekanými vlašskými ořechy.