Kořeněná Mulligatawny
Suroviny
- 100 g Rýže dlouhozrnná
 - 150 g Jogurt bílý
 - 250 g Kuřecí maso grilované
 - 3 kávová lžička Kari koření
 - 0.5 kávová lžička Kmín římský
 - 1 ks Zázvor celý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Hřebíček
 - 1 ks Jablka
 - 0.5 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 l Vývar drůbeží
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 807 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 108 g
 - Sodík 1242 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 192.8 mg
 - Vláknina 6952.3 mg
 - Vitamín A 6952.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme cibuli, česnek a zázvor a na jemno nasekáme. Mrkev a celer očistíme a nadrobno nakrájíme. V hmoždíři roztlučeme hřebíček a římský kmín.
 - 
                                2
Rozehřejeme máslo a drcené koření na něm osmahneme. Přidáme česnek, cibuli, zázvor a zeleninu a krátce orestujeme. Posypeme kari a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu. Poté přimícháme rýži a jogurt a vaříme na středním ohni, nezakryté, cca 15 min.
 - 
                                3
Mezitím rozčtvrtíme jablko, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Z masa odstraníme kůži, nakrájíme na kousky a spolu s jablkem přidáme do polévky. Povaříme dalších 5 min. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
 - 
                                4
Polévku rozdělíme do misek, dozdobíme nasekanými lístky petrželky a podáváme.