Rýže pro přípravu moučníků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rýže loupaná
  • 150 g Cukr krupice
  • 10 g Citronová kůra
  • 10 g Pomerančová kůra
  • 1000 ml Mléko polotučné
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 57 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 396.9 mg
  • Draslík 77.9 mg
  • Vláknina 3506.7 mg
  • Vitamín A 3506.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko nalijeme do hrnce, přidáme strouhanou citronovou a pomerančovou kůru, máslo, přisypeme cukr a špetku soli. Necháme vše rozpustit a do ochuceného mléka nasypeme bílou rýži. Na mírném ohni vaříme 20-25 minut, až bude rýže měkká. Hrnec odstavíme z plotny a přimícháme do rýže rozkvedlané žloutky.

  • 2

    Takto uvařenou rýži používáme k přípravě různých moučníků a nákypů.

Komentáře k receptu