Máslové rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Šafrán
  • 400 g Rýže dlouhozrnná
  • 1.25 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 987 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1706 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 40.2 mg
  • Draslík 98.8 mg
  • Vláknina 1476 mg
  • Vitamín A 1476 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpustíme 30 g másla, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme za občasného zamíchání, až cibule změkne, ale nezhnědne.

  • 2

    Vsypeme rýži a opražíme ji. Po 1 minutě přidáme naběračku horkého vývaru a mírně podusíme průběžně promícháváme, až se vývar vsákne.

  • 3

    Přidáme šafrán a sůl a pepř podle chuti. Postupně přiléváme vývar

  • 4

    a občas zamícháme, až je rizoto husté a krémové a rýže je měkká (asi 20-25 minut).

  • 5

    Přidáme zbytek másla a parmezánu a okořeníme podle chuti. Ozdobíme parmezánovými hoblinami a servírujeme.

Komentáře k receptu