Krůtí paela
Suroviny
- 800 g Krůtí maso
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 0.5 ks Paprika červená
 - 0.5 ks Paprika žlutá
 - 1 hrst Pažitka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 hrnek Rýže loupaná
 - 1 hrnek Vývar drůbeží
 - 0.5 hrnek Hrášek mražený
 - 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 644 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 530 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 120 mg
 - Draslík 955.9 mg
 - Vláknina 8167.4 mg
 - Vitamín A 8167.4 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na malé kousky pokrájíme krůtí maso, osmahneme ho na větší pánvi na oleji ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, lžičku kari a necháme orestovat. Přidáme rýži, promícháme, aby se obalila olejem a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a přikryjeme poklicí.
 - 
                                2
Spaříme rajčata, sloupneme slupku a nakrájíme. Společně s nakrájenou paprikou a hráškem přidáme do směsi.
 - 
                                3
Za občasného míchání vaříme 20 minut.
 - 
                                4
Ozdobíme pažitkou.