Thajská smažená rýže s vepřovým masem a zeleninou
Suroviny
- 600 g Vepřové maso libové
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 ks Limetka
 - 1 kg Rýže dušená
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Česnek
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 206 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 152.8 mg
 - Draslík 137.1 mg
 - Vláknina 5401 mg
 - Vitamín A 5401 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2531 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve woku rozpálíme olej a necháme na něm cca 2 minuty zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Vložíme na kostičky pokrájené maso a za stálého míchání restujeme dohněda. Poté vlijeme rozšlehaná vejce a mícháme, až se z nich vytvoří hrudky. Přidáme uvařenou rýži a důkladně ji obalíme ve směsi.
 - 
                                2
Přidáme rybí a sójovou omáčku, dochutíme cukrem a za stálého míchání ještě chvíli smažíme, až se směs prohřeje.
 - 
                                3
Hotovou rozdělíme do vyhřátých misek, dozdobíme nadrobno nasekanou jarní cibulkou a chilli papričkami, doplníme měsíčky limetky a ihned podáváme.