Okurky plněné ochucenou rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 542 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 124.4 mg
 - Draslík 911.4 mg
 - Vláknina 9293.8 mg
 - Vitamín A 9293.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Okurky důkladně omyjeme, rozpůlíme, částečně vydlabeme.
 - 
                                2
V hrnci uvaříme v dostatečném množství osolené vody rýži - nejprve ji vaříme 20 minut přikrytou pokličkou, pak 5 minut odkrytou.
 - 
                                3
Jarní cibulky omyjeme, nakrájíme na jemno. V míse je smícháme s rýží, vejci a strouhankou. Směs dochutíme citronovou šťávou, pepřem, solí, promícháme a vložíme do vydlabaných okurek, které naskládáme do zapékací žáruvzdorné mísy. Podlijeme vývarem, přikryjeme a přikryté dusíme 30 až 40 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů. Následně okurky z mísy vyndáme a uložíme do tepla, do vývaru vmícháme zakysanou smetanu, dochutíme bazalkou, krátce povaříme.
 - 
                                4
Okurky podáváme přelité omáčkou, vhodnou přílohou je pečivo.