Smetanové rizoto se pstruhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Pórek
  • 400 g Rýže loupaná
  • 300 g Pstruh
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 ml Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 890 kcal
  • Sacharidy 112 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1280 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 109 g
  • Cholesterol 116.8 mg
  • Draslík 761.2 mg
  • Vláknina 11594.8 mg
  • Vitamín A 11594.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pórek rozebereme na listy, dobře propláchneme a pokrájíme na nudličky. Kopr nasekáme na jemno.

  • 2

    Olej rozpálíme, přidáme slaninu, česnek a pórek,smažíme 3 minuty. Přisypeme rýži a restujeme 2 minuty, poté podlijeme 125ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. Osolíme, opepříme. Pstruha osmažíme na zbytku oleje, poté dáme na talíř a rozmačkáme na menší kusy. Maso přimícháme do rýže, vmícháme smetanu, kapary a kopr. Rizoto necháme 5 minut odležet, poté ihned servírujeme.

Komentáře k receptu