Smetanové rizoto se pstruhem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 890 kcal
 - Sacharidy 112 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 1280 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 109 g
 - Cholesterol 116.8 mg
 - Draslík 761.2 mg
 - Vláknina 11594.8 mg
 - Vitamín A 11594.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.7 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pórek rozebereme na listy, dobře propláchneme a pokrájíme na nudličky. Kopr nasekáme na jemno.
 - 
                                2
Olej rozpálíme, přidáme slaninu, česnek a pórek,smažíme 3 minuty. Přisypeme rýži a restujeme 2 minuty, poté podlijeme 125ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. Osolíme, opepříme. Pstruha osmažíme na zbytku oleje, poté dáme na talíř a rozmačkáme na menší kusy. Maso přimícháme do rýže, vmícháme smetanu, kapary a kopr. Rizoto necháme 5 minut odležet, poté ihned servírujeme.