Bulgurové rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
 - Sacharidy 102 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 1590 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 102 g
 - Cholesterol 4.8 mg
 - Draslík 997.1 mg
 - Vláknina 44088.9 mg
 - Vitamín A 44088.9 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 68.6 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bulgur nasypeme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, povaříme 2 minuty, odstavíme a necháme půl hodiny bobtnat. Tekutina by se měla vsáknout.
 - 
                                2
Rajčata, papriky bez jádřinců a okurku nakrájíme na drobné kostičky, lístky máty posekáme na jemno. Zeleninu s mátou přidáme k bulguru, zakápneme citronovou šťávou a promícháme.
 - 
                                3
Bulgurové rizoto rozdělíme na talíře a podáváme. Před podáváním můžeme ještě vychladit v lednici.