Zapečená rajčatová rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 514 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1779 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 4.5 mg
 - Draslík 1108.5 mg
 - Vláknina 16728.5 mg
 - Vitamín A 16728.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55.5 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme česnek a cibuli, nakrájíme nadrobno, podusíme v rozpáleném oleji. Přidáme rýži a znovu podusíme, zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Na mírném ohni necháme rýži ještě asi 40 minut nabobtnat tak, aby se nerozvařila, měla by zůstat zrnitá.
 - 
                                2
Omyjeme rajčata, rozpůlíme, odstraníme slupku a nakrájíme na malé kousky. Nakrájíme šunku na proužky. Omytou a okapanou petrželovou nať nasekáme najemno. Rozehřejeme troubu na 200 °C ( plynová trouba stupeň 3 až 4, horkovzdušná trouba 180 °C).
 - 
                                3
Několik minut před koncem vaření rýže přidáme šunku a rajčata, osolíme, přidáme pepř a petržel.
 - 
                                4
Uvařenou rýži vložíme do pečicí formy a posypeme strouhaným sýrem.
 - 
                                5
Na středním roštu v rozehřáté troubě zapečeme, dokud se sýr neroztaví.