Rizoto s vepřovým masem a houbami
Suroviny
- 225 g Vepřové maso libové
 - 510 g Houby čerstvé
 - 55 g Máslo čerstvé
 - 250 ml Víno bílé
 - 125 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 ks Cibule
 - 0.5 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 1.25 l Vývar drůbeží
 - 1.5 hrnek Rýže loupaná
 - 0.5 hrnek Sýr Parmezán
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1124 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 1328 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 74 g
 - Cholesterol 80 mg
 - Draslík 807.8 mg
 - Vláknina 12758.7 mg
 - Vitamín A 12758.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1477.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi se silným dnem rozpustíme máslo. Nakrájenou cibuli a česnek osmahneme, přidáme rýži a smažíme. Přilijeme víno a mícháme, dokud se nevsákne do rýže.
 - 
                                2
Horký vývar přiléváme po malých částech, promícháme a 20 minut vaříme. Rýže musí mít krémovou konzistenci.
 - 
                                3
Přidáme vepřové nakrájené maso, houby, smetanu, parmazán, papriku a petrželku.
 - 
                                4
Před podáváním rizoto dochutíme solí, pepřem a 3 minuty necháme odstát.