Sladká rýže Zarda
Suroviny
- 400 g Rýže loupaná
 - 50 g Mandle plátky
 - 1 ks Skořice celá
 - 4 ks Hřebíček
 - 4 ks Kardamom
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Šafrán
 - 2 l Voda pitná
 - 1 šálek Mléko plnotučné
 - 4 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 4 polévková lžíce Hrozinky
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 885 kcal
 - Sacharidy 151 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 97 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 148 g
 - Cholesterol 30.3 mg
 - Draslík 725.5 mg
 - Vláknina 40456 mg
 - Vitamín A 40456 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 417.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnutou rýži uvaříme ve vodě do poloměkka a slijeme. Na másle ji potom několik minut pražíme se špetkou soli.
 - 
                                2
Potom přidáme hřebíček, kardamom, skořici, šafrán, cukr, mléko a rýži dodusíme doměkka. Vmícháme rozinky, ochutíme citronovou šťávou a povrch posypeme plátky mandlí.