Treska v rýži a rajčatech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 309 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 71.9 mg
 - Draslík 978.3 mg
 - Vláknina 5111.5 mg
 - Vitamín A 5111.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.2 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Rajčata spaříme, oloupeme a nadrobno nakrájíme.
 - 
                                3
Omytou tresku pokrájíme na plátky, vložíme do kastrolu, přidáme jemně rozkrájenou cibuli osmaženou na oleji, rajčata, rozetřený česnek, rýži, nasekanou petrželku a sůl. Poklademe vločkami másla, mírně podlijeme vodou a pečeme pod poklečkou asi 10 minut. Pokrm dopékáme bez pokličky.