Treska smažená v sýrovém těstíčku

Hodnocení 1x 2x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Citrony
  • 120 g Vejce slepičí
  • 1500 g Treska aljašská
  • 30 g Sůl
  • 140 g Mouka pšeničná hrubá
  • 120 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 g Tuk
  • 180 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1324 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 140.2 mg
  • Draslík 649.8 mg
  • Vláknina 2552 mg
  • Vitamín A 2552 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby zbavíme ploutví, očistíme, omyjeme a nakrájíme na porce. Pokapeme je citronovou šťávou a osolíme.

  • 2

    Z vajec rozšlehaných s mlékem, z prosáté mouky, nastrouhaného sýru a soli připravíme těstíčko, ve kterém porce ryb smáčíme. Zvolna je smažíme v horkém tuku do zlatavé barvy.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu