Polévka s vejci a citrónem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 811 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 81.8 mg
 - Draslík 96.9 mg
 - Vláknina 3693.3 mg
 - Vitamín A 3693.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vývar přivedeme k varu, přidáme rýži a vaříme 10 minut. Žloutky šleháme s lžící studené vody do pěny.
 - 
                                2
Z citrónů vymačkáme šťávu a přidáme ke žloutkům. Šleháme cca minutu. Do vaječné směsi přidáme několik lžic horkého vývaru.
 - 
                                3
Vaječnou směs za stálého míchání postupně přiléváme zpět do vývaru. Ohříváme 1 - 2 minuty, nevaříme a stále mícháme. Ihned podáváme.