Vločková polévka s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Ovesné vločky
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1408 kcal
  • Sacharidy 125 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 4934 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 113 g
  • Cholesterol 831.4 mg
  • Draslík 1615.5 mg
  • Vláknina 27000 mg
  • Vitamín A 27000 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60 mg
  • Vitamín E 11.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 78.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovesné vločky vaříme asi 15 minut, prolisujeme a zalijeme vývarem, osolíme, povaříme, přidáme máslo a za stálého míchání přilijeme mléko a prošlehané žloutky.

  • 2

    Místo mléka můžeme použít smetanu nebo přidat houby.

Komentáře k receptu