Francouzský rýžový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 723 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 56.9 mg
 - Draslík 576 mg
 - Vláknina 6547.8 mg
 - Vitamín A 6547.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Sýr prolisujeme do smetany, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.
 - 
                                3
K rýži přidáme oloupanou, nastrouhanou okurku, omyté, na plátky pokrájené ředkvičky a nasekanou pažitku. Vše zalijeme ochucenou smetanou.
 - 
                                4
Hotový salát obložíme omytými, na dílky rozkrájenými rajčaty.
 - 
                                5
Podáváme s bílým pečivem.