Brambory dušené se zeleninou a rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 602 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 30 mg
 - Draslík 1264.9 mg
 - Vláknina 18575 mg
 - Vitamín A 18575 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 95.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu a brambory oloupeme a nakrájíme na plátky nebo na kostičky.
 - 
                                2
Propláchnutou rýži podusíme v osolené vodě do poloměkka.
 - 
                                3
Do kastrolu vymazaného máslem střídavě vrstvíme brambory, zeleninu a rýži.
 - 
                                4
Postup opakujeme, jednotlivé vrstvy pokapeme rozpuštěným máslem a zalijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou doměkka.
 - 
                                5
Pokrm můžeme podávat s uzeninou nebo s pečeným masem.