Rýže s drůbežími játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 904 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 756 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 88 g
 - Cholesterol 45 mg
 - Draslík 216.7 mg
 - Vláknina 6655 mg
 - Vitamín A 6655 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 50.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přebranou rýži namočíme na půl hodiny do horké, osolené vody. Poté propláchneme vodou studenou a necháme okapat.
 - 
                                2
80g másla necháme rozehřát a osmažíme na něm cibulku a piniová semena. Vsypeme okapanou rýži, pokrájené rajče. Vše osolíme, osladíme, zalijeme vývarem a přiklopíme. Vaříme do úplného vstřebání vývaru.
 - 
                                3
50g másla rozpustíme a necháme na něm osmažit pokrájená játra. Ta později vmícháme do uvařené rýže, povrch posypeme zbytkem másla, přiklopíme a necháme půl hodiny odležet.