Plněné vinné listy v olivovém oleji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 216 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 377.7 mg
 - Vláknina 22395 mg
 - Vitamín A 22395 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.4 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přebranou rýži necháme hodinu máčet v horké vodě, poté slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Cibuli jemně pokrájíme a osmažíme na oleji. Přisypeme rýži, sůl, cukr, pepř a šťávu z citrónu. Vše zalijeme vodou a vaříme do úplného vstřebání vody do rýže.
 - 
                                3
K uvařené rýži vmícháme piniové oříšky a nadrobno krájenou mátu. Rýži necháme půl hodiny odstát na teplém místě.
 - 
                                4
Vinné listy povaříme 5 minut v osolené vodě. Poté plníme rýží a pevně srolujeme. Naplněné listy naskládáme do hrnce, podlijeme vodou, pokapeme citrónem, osolíme, osladíme a dáme vařit do změknutí.
 - 
                                5
Servírujeme studené. Jako příloha je vhodné pečivo.