Pilaf bez masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 300 g Rýže loupaná
  • 150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 34 ks Rajčata
  • 0.13 dl Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 530 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1899.4 mg
  • Vláknina 25612.5 mg
  • Vitamín A 25612.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 103.4 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hluboké pánvi na rozehřátém oleji usmažíme dorůžova najemno nakrájenou cibuli. Přidáme oloupaná, drobně pokrájená rajčata a dobře opranou rýži. Vše budeme za stálého míchání restovat, až se rajčata úplně rozvaří na kaši. Přidáme mletou papriku, pokrájenou petrželku, osolíme, opepříme podle chuti a přilijeme 1 l vody.

  • 2

    Dusíme pod pokličkou přibližně 30 minut.

  • 3

    Potom vše vyklopíme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a v předehřáté troubě pilaf dopečeme při 200°C.

Komentáře k receptu