Orientální salát s ančovičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Bambusové výhonky
  • 50 g Ančovička - filety
  • 250 g Rýže dušená
  • 150 ml Olej olivový extra panenský
  • 50 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 7.5 mg
  • Draslík 399.1 mg
  • Vláknina 5339.8 mg
  • Vitamín A 5339.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme jadérek. Paprikové lusky upečeme nasucho v troubě, zbavíme jádřinců, pokrájíme na proužky a rajčata na kostičky. Smícháme s posekanými bambusovými výhonky, přidáme řezy z ančoviček, přimícháme vařenou rýži, zalijeme olejovou zálivkou a dáme vychladit.

Komentáře k receptu