Krevety s čajotem v kurkumové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rýže dušená
  • 400 g Mléko kokosové
  • 450 g Krevety tygří
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Kurkuma
  • 3 ks Chilli paprička
  • 1 ks Citronová tráva
  • 1 ks Galgan
  • 2 ks Čajot
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 231 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 1094.4 mg
  • Vláknina 10700 mg
  • Vitamín A 10700 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čajoty oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na plátky. V hmoždíři nebo mixéru rozdrtíme na jemnou hmotu 2 chilli papričky bez semínek, na čtvrtky nakrájenou cibuli, oloupaný laos, na kousky nakrájený stonek (spodní část) voňatky a oloupanou kurkumu.

  • 2

    Poté přidáme vodu, trochu citronové šťávy a ochutíme solí.

  • 3

    Směs vlijeme na pánvičku, přidáme vršek stonku voňatky a 1-2 min povaříme. Přidáme kousky čajotu a vaříme další 2 min. Vmícháme kokosové mléko a dochutíme.

  • 4

    Na závěr přidáme kousky vařených krevet a na mírném plameni krátce prohřejeme.

  • 5

    Stonek voňatky vyjmeme a podáváme s vařenou rýží. Dozdobíme nakrájenou chilli papričkou.

Komentáře k receptu