Gratinované šunkové rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 681 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 291 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 324.1 mg
 - Draslík 168.2 mg
 - Vláknina 4770 mg
 - Vitamín A 4770 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na části másla, vsypeme propláchnutou, vroucí vodou spařenou rýži a krátce ji osmahneme. Zalijeme vodou (na šálek rýže asi 1,5 šálku vody), osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka.
 - 
                                2
Šunku nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle a promícháme s měkkou rýží. Vmícháme polovinu nastrouhaného sýru a směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Vyhloubíme důlky, rozklepneme do nich vejce a vše posypeme zbylým nastrouhaným sýrem.
 - 
                                3
Rizoto gratinujeme v silně vyhřáté troubě nebo pod grilem.