Pilaf ze skopové plece se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 826 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 210 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 26.5 mg
 - Draslík 76 mg
 - Vláknina 5097.5 mg
 - Vitamín A 5097.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kastrolu vlijeme olej, přidáme propláchnutou rýži a osmahneme ji, Osolíme, přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a zalijeme vodou tak, aby sahala asi 2cm nad rýži. Pod pokličkou dusíme rýži téměř doměkka.
 - 
                                2
Omyté skopové maso uvaříme v mírně osolené vodě doměkka (můžeme použít tlakový hrnec.)
 - 
                                3
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme vývarem ze skopového masa a omáčku chvíli povaříme.
 - 
                                4
Do rýže vmícháme uvařené maso nakrájené na kostky, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Nakonec pokrm posypeme nastrouhaným sýrem.