Šafránová paella

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Rýže loupaná
  • 100 g Hrášek
  • 500 g Mořské plody mix
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 0.5 kávová lžička Šafrán
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 2 ks Česnek
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Ančovičky konzervované
  • 2 ks Rajčata
  • 1 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 781 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 958 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 91.7 mg
  • Draslík 719.4 mg
  • Vláknina 5706.5 mg
  • Vitamín A 5706.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar se šafránem přivedeme k varu a necháme odstát. Ve velké pánvi rozpálíme olej, na kterém opečeme dozlatova kuřecí prsa vcelku. Vyjmeme z pánve a nakrájíme na plátky. Do pánve vložíme proužky papriky a česnek a orestujeme doměkka. Přisypeme propláchnutou rýži a 3-4 minuty opékáme na mírném ohni. Zalijeme vývarem.

  • 2

    Jakmile se rýže začne vařit, zmírníme plamen a pomalu vaříme 10 minut. Potom začneme paellu zdobit. K rýži přidáme kuřecí plátky, ančovičky, rajčata (oloupaná, rozpůlená a zbavená semen, pak rozkrájená na čtvrtiny) a hrášek. Nakonec posypeme mořskými plody a vtlačíme je do rýže. Je-li potřeba, přilijeme trochu vývaru a pod pokličkou pozvolna vaříme 20 - 25 minut, dokud rýže není hotová.

Komentáře k receptu