Uzenáče s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 153 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 115.1 mg
 - Draslík 67.8 mg
 - Vláknina 2363 mg
 - Vitamín A 2363 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 41.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařenou nebo dušenou rýži promícháme s 50g másla, solí, pepřem a nasekanou cibulkou podušenou na kousku másla.
 - 
                                2
Uzenáče vykostíme, zbavíme kůže a nadrobno nakrájíme. Krátce je pečeme na pánvi na lžíci másla.
 - 
                                3
Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem. Urovnáme do ní vrstvu rýže, poklademe uzenáči a přikryjeme rýží. Zalijeme rozšlehaným vejcem a povrch posypeme nastrouhaným sýrem a strouhankou.
 - 
                                4
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
 - 
                                5
Podáváme se zeleninovými saláty.