Singhův turban se skopovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rýže loupaná
  • 400 g Skopové maso pečené
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 3 hrnek Vývar slepičí
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 795 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 76.7 mg
  • Draslík 428.7 mg
  • Vláknina 7262 mg
  • Vitamín A 7262 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži propláchneme, zalijeme vývarem, osolíme a dusíme cca 15 minut. Poté slijeme, vývar odložíme a rýži napěchujeme do máslem vymazané věncovité formy. Přiklopíme a vložíme do mírně vyhřáté trouby.

  • 2

    Pečené maso nakrájíme na kousky. Olej rozpálíme a orestujeme na něm nasekanou cibuli a tymián. Přidáme nadrobno nakrájená jablka, hřebíček a kari koření a necháme zpěnit. Přilijeme vývar a krátce povaříme. Poté přidáme maso a šťávu necháme zhoustnout.

  • 3

    Hotovou rýži vyklopíme na nahřátou velkou mísu. Doprostřed navrstvíme maso s omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu