Skopové na mandlích a rozinkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 918 kcal
 - Sacharidy 157 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 86 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 112 g
 - Cholesterol 0.7 mg
 - Draslík 598.6 mg
 - Vláknina 28450 mg
 - Vitamín A 28450 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme a v osolené vodě podusíme doměkka. Ve stejné vodě poté dusíme čočku až do odpaření vody. Datle a rozinky krátce osmahneme na rozpáleném másle. Rýži uvaříme v osolené vodě.
 - 
                                2
Polovinu másla s rozinkami dáme do kastrolu, upravíme vrstvu rýže, vrstvu čočky, opět vrstvu rýže a na ni maso. Zakryjeme a cca 15 minut necháme dusit. Poté přilijeme zbytek másla s rozinkami a na velmi mírném ohni dusíme ještě cca 60 minut.