Skopové maso pečené na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Skopová kýta
  • 60 g Cibule
  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý celý
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 600 g Bramborový knedlík
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 350 ml Voda pitná
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 551 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 521 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 39.8 mg
  • Vláknina 868.3 mg
  • Vitamín A 868.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. V pánvi rozpálíme olej a maso vcelku na něm zprudka osmažíme ze všech stran. Maso vyndáme, česnek utřeme se solí a maso důkladně potřeme. Na tuk v pánvi nasypeme cibuli s moukou a usmažíme zlatavou jíšku.

  • 2

    Maso vložíme do pekáčku, přidáme cibulovou jíšku, podlijeme trochou vody, přisypeme pár kuliček celého pepře, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem a pečeme asi 45 minut. Pekáč odkryjeme a dopečeme. Podle potřeby podléváme.

  • 3

    Maso naporcujeme, rozdělíme na ohřáté talíře, doplníme bramborovým knedlíkem a přelijeme šťávou z pekáčku.

Komentáře k receptu