Skopové maso pečené na česneku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 551 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 29 g
- Sodík 521 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 39.8 mg
- Vláknina 868.3 mg
- Vitamín A 868.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. V pánvi rozpálíme olej a maso vcelku na něm zprudka osmažíme ze všech stran. Maso vyndáme, česnek utřeme se solí a maso důkladně potřeme. Na tuk v pánvi nasypeme cibuli s moukou a usmažíme zlatavou jíšku. 
- 
                                2Maso vložíme do pekáčku, přidáme cibulovou jíšku, podlijeme trochou vody, přisypeme pár kuliček celého pepře, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem a pečeme asi 45 minut. Pekáč odkryjeme a dopečeme. Podle potřeby podléváme. 
- 
                                3Maso naporcujeme, rozdělíme na ohřáté talíře, doplníme bramborovým knedlíkem a přelijeme šťávou z pekáčku. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        