Kořeněný rybí pilaf
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
 - 500 g Rýže loupaná
 - 3 kávová lžička Kmín celý
 - 0.75 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 3 kávová lžička Kardamom
 - 0.5 kávová lžička Kardamom
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 1.5 kávová lžička Hřebíček
 - 0.5 kávová lžička Hřebíček
 - 2 kávová lžička Garam masala
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 3 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1.5 kávová lžička Skořice celá
 - 6 kávová lžička Koriandr celý
 - 2 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 kg Filé rybí
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 753 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 73 mg
 - Bílkoviny 78 g
 - Uhlovodany 78 g
 - Cholesterol 40 mg
 - Draslík 440.1 mg
 - Vláknina 9848.7 mg
 - Vitamín A 9848.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 44.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli pokrájíme a osmahneme do zlatova na rozpáleném másle. Přidáme osolené plátky ryby, nadrobno nasekanou petrželku a chilli koření. Udusíme do měkka.
 - 
                                2
V jiném hrnci dusíme v osolené vodě rýži s kardamomem a hřebíčkem. Těsně před dovařením posypeme horkým kořením. Maso podáváme s rýží nebo vše společně zapečeme v troubě.
 - 
                                3
Horké koření [39441]:
 - 
                                4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.