Kořeněný paprikový pilaf

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rýže loupaná
  • 150 g Hrášek
  • 100 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Kardamom
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
  • 4 kávová lžička Koriandr celý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Skořice celá
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 0.5 kávová lžička Garam masala
  • 4 ks Paprika červená
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 679 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 106 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 819.9 mg
  • Vláknina 19434.8 mg
  • Vitamín A 19434.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 140.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nasekáme, na rozpáleném másle osmahneme do zlatova. Přidáme nastrouhané vařené brambory, hrášek, ochutíme kořením i solí a dusíme, až hrášek změkne. Důkladně promícháme, směsí naplníme spařené očištěné papriky. Vršky uzavřeme a zajistíme párátky.

  • 2

    Druhou cibulku nasekáme a orestujeme na másle, přidáme propláchnutou rýži, po chvíli podlijeme osolenou vodou a mírně podusíme. Následně na rýži položíme papriky, zakryjeme a v rozehřáté troubě dusíme do měkka.

  • 3

    Horké koření [39441]:

  • 4

    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu