Květák s rýží a šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rýže loupaná
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Šunka dušená
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 0.25 kávová lžička Nové koření celé
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Květák
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Hřebíček
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 55.7 mg
  • Draslík 884.5 mg
  • Vláknina 12539.2 mg
  • Vitamín A 12539.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 124.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vyjmeme a necháme okapat. Vývar uchováme.

  • 2

    V kastrole na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibulí. Vsypeme propláchnutou rýži, přidáme všechno koření a zalijeme vývarem z květáku. Nakonec vmícháme nadrobno nakrájenou šunku a zvolna dusíme, dokud rýže nezměkne.

  • 3

    K měkké rýži přimícháme uvařený květák a pokrm upravíme na talíře. Posypeme nasekanou petrželkou, nastrouhaným sýrem a přelijeme rozmíchanou zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu