Přílohová rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 415 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 77.1 mg
 - Vláknina 5600 mg
 - Vitamín A 5600 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Do vroucí vody vsypeme rýži, kterou potom jednou zamícháme a vaříme na mírném ohni. Rýži během vaření nemícháme a hrnec nepřikrýváme. Rýži vaříme
 - 
                                2
10 - 15 minut, aby nebyla rozvařená a aby byla pevná na skus.
 - 
                                3
Když je rýže hotová, zcedíme ji a propláchneme pod studenou vodou, aby se nelepila a necháme okapat.
 - 
                                4
Takto upravenou rýži podáváme jako teplou přílohu k různým masům s čirými i krémovými omáčkami.