Rajčata plněná bylinkovým rizotem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 105 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 125 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 0.4 mg
 - Draslík 245.5 mg
 - Vláknina 3670 mg
 - Vitamín A 3670 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Tymián, bazalku, rozmarýn a šalvěj posekáme najemno. Rajčata v horní třetině odřízneme a vnitřek vydlabeme. V rendlíku rozehřejeme máslo, přisypeme šalotkua osmahneme ji. Přidáme rýži, orestujeme, podlijeme troškou horkého vývaru, posypeme bylinkami a zvolna vaříme doměkka. Vývar přiléváme postupně. Uvařené rizoto necháme vychladnout, naplníme vnitřky rajčat, upravíme na servírovací mísu a podáváme jako pohoštění.