Rajčata plněná bylinkovým rizotem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1.33 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rajčata
  • 80 g Rýže loupaná
  • 3 g Bazalka
  • 40 g Šalotka
  • 3 g Šalvěj čerstvá
  • 3 g Tymián čerstvý
  • 3 g Rozmarýn čerstvý
  • 180 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 105 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0.4 mg
  • Draslík 245.5 mg
  • Vláknina 3670 mg
  • Vitamín A 3670 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Tymián, bazalku, rozmarýn a šalvěj posekáme najemno. Rajčata v horní třetině odřízneme a vnitřek vydlabeme. V rendlíku rozehřejeme máslo, přisypeme šalotkua osmahneme ji. Přidáme rýži, orestujeme, podlijeme troškou horkého vývaru, posypeme bylinkami a zvolna vaříme doměkka. Vývar přiléváme postupně. Uvařené rizoto necháme vychladnout, naplníme vnitřky rajčat, upravíme na servírovací mísu a podáváme jako pohoštění.

Komentáře k receptu