Chřestové rizoto s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 250 g Chřest bílý
  • 400 g Rýže loupaná
  • 10 g Petržel - nať
  • 300 g Houby čerstvé
  • 100 g Sýr Feta
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 874 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 970 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 622.5 mg
  • Vláknina 13589.8 mg
  • Vitamín A 13589.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Houby nakrájíme na plátky. Chřest opláchneme a pokrájíme na menší kusy. Sýr rozdrolíme. Pažitku omyjeme a nasekáme najemno.

  • 2

    Olej rozpálíme a smažíme na něm 3 minuty česnek a cibuli, přidáme rýži a houby, zalijeme 125ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. Potom přisypeme chřest a vaříme do změknutí. Nakonec vmícháme sýr a petrželku. Pokrm podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu