Papriky a rajčata plněné masovo-rýžovou směsí
Suroviny
- 50 g Petržel - nať
 - 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 700 g Hovězí maso mleté
 - 50 g Rýže dlouhozrnná
 - 125 ml Víno bílé
 - 250 ml Masový vývar
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Paprika zelená
 - 2 ks Paprika žlutá
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 939 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 231.2 mg
 - Draslík 1427.5 mg
 - Vláknina 8751 mg
 - Vitamín A 8751 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 140.7 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme je nadrobno. Na rozehřátém oleji necháme nasekaný česnek a cibuli zesklovatět. Přimícháme k nim rýži a počkáme, dokud nezpění. Zalijeme masovým vývarem. Přikryjeme poklicí a dusíme 20 minut při mírné teplotě.
 - 
                                2
Omyjeme papriky a rajčata a z vršků odklopíme víčko. Uvnitř paprik odstraníme bílé žebroví a semínka, z rajčat vydlabeme lžičkou semínka.
 - 
                                3
Předehřejeme troubu na 180 °C.
 - 
                                4
Uvařenou rýži smícháme s mletým masem a vejci. Vmícháme petrželku, osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Vzniklou hmotou naplníme papriky a rajčata, která jsme předtím trochu osolili a opepřili. Přiložíme k nim víčka.
 - 
                                5
Sterilovaná rajčata a vydlabanou dužninu dáme do zapékací mísy. Přimícháme rajčatový protlak, přidáme česnek a zalijeme vínem. Naskládáme do nádoby plněné papriky a přikryjeme poklicí. Zapékáme 40 minut.
 - 
                                6
Potom do nádoby přidáme i plněná rajčata a zapékáme ještě 20 minut.