Rýžový salát s párky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 203 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 78.8 mg
 - Vláknina 2849.3 mg
 - Vitamín A 2849.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.3 mg
 - Vitamín E 8.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propranou rýži vsypeme do kastrůlku, zalijeme vařící vodou, osolíme 1/2 lžičkou soli a pod pokličkou, na mírném ohni uvaříme doměkka. Po dobu vaření rýží nemícháme, vaříme 10–15 minut. Uvařenou potom přes síto opláchneme studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Okapanou rýži dáme do misky.
 - 
                                2
Z důkladně promíchané citrónové šťávy, jemně nastrouhané citrónové kůry, vína, soli, pepře a oleje, připravíme zálivku. Přidáme do zálivky ještě drobně nasekanou pažitku, petrželovou nať a kopr. Ještě jednou všechno dohromady promícháme a hotovou zálivkou zalijeme okapanou rýži. Nakonec vmícháme na tenká kolečka nakrájené párky a opět promícháme.
 - 
                                3
Salát necháme vychladnout a následně rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře.