Dušená rýže se sardinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 132 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 3064 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 64.9 mg
 - Vláknina 2141 mg
 - Vitamín A 2141 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Syrové filety ze sardinek omyjeme, osušíme, posypeme mořskou solí a necháme hodinu uležet. Znovu omyjeme a osušíme. Do misky nalijeme ocet, přilijeme rýžové víno, citronovou šťávu, přidáme cukr a citronovou kůru. Důkladně promícháme, přiložíme filety, promícháme a dáme do lednice na 2 hodiny marinovat.
 - 
                                2
Sardinky vyjmeme, osušíme, z dušené rýže vytvoříme na talířcích malé kopečky, sardinky potřeme z jedné strany pastou wasabi a položíme na rýžové kopečky. Nakonec posypeme posekanou pažitkou.